IJs-universiteit

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – IJskoud de Lekkerste

IJs-universiteit

De ijsco heeft het tot wetenschap geschopt getuige de oprichting van de Gelato University in Bologna. In dit ijs-walhala buigen ijs-studenten zich in een high tech omgeving over de toekomst van het Italiaanse ijsje. En dat werpt vruchten af.

IJs-professor Sergio Dondoli, tevens eigenaar van een ijssalon in San Gimignano, verwierf grote bekendheid met zijn universitaire ‘Crema di Santa Fina’, een ijsje wat hij na jarenlange deftige laboratorium-research aan het publiek presenteerde. Zijn eerste klant, de plaatselijke pastoor was zo over het ijsje te spreken dat hij het zegende. Dit voorval leidde tot het geloof onder de vrouwen van San Gimignano dat met het eten van zo’n ijsje op 12 maart al hun zonden vergeven zouden zijn. Zeg nou zelf, ijs eten is toch veel leuker dan biechten. En dus vertrappen de vrouwen van San Gimignano elkaar elk jaar op 12 maart bij de ijssalon, weer of geen weer. Lang leve de wetenschap.



IJskoud de Lekkerste – Artikelen en publicatie

De artikelen
Hoe wordt je een ijsco-superster?
Japans ijs
IJs-universiteit
Viaga-ijs
IJs-records
Bijbels ijs

De publicatie (PDF-file)
IJskoud de lekkerste

Terug naar Panorama

0 comments