Zonnebrandcreme-smeerder

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – Bizarre Banen

Zonnebrandcreme-smeerder

Misschien heb je op het strand wel eens stiekem gedacht: ‘die zou ik wel eens in willen smeren’. Nou, dat kan zomaar werkelijkheid worden. Het Franse resort Les Sables d’Olonne huurt voor de zomermaanden namelijk ‘creamers’ in. Hun taak; het insmeren van badgasten met zonnebrandcrème.

Het resort neemt appetijtelijke smeerders van beider sekse in dienst zodat er voor elke zonneaanbidder wat smeers is. Voor het aanbrengen van een anti-aanbaklaagje op toeristenruggen wordt een creamer nog goed betaald ook; 1000 Euro per week. Hoe je aan zo’n smeer-baantje komt? Het antwoord: online solliciteren op de website www.lejobdelete.com. Nee, daar staat niet ‘le job delete’ maar ‘le job de l’été’, ofwel: de baan van de zomer. En dat klopt.

Rest nog een serie stevige sessies in het sporthonk, want een creamer kan niet aankomen met kantoorvet rond het middel. Een beetje voorbruinen kan ook geen kwaad. En lukt het onverhoopt niet zo’n baantje te bemachtigen dan is het resort wellicht een aardige vakantiebestemming. Smeren of gesmeerd worden; that’s the question.

NB. Het is anno 2012 toch nog ‘le job delete’, er worden geen smeer-banen meer vergeven in het Franse resort. Gewoon voor jezelf beginnen op Scheveningen is het advies.


Tip voor zonnebrand-smeerders De grootste collectie zonnebrandcrèmes

Enig idee hoeveel zonnebrandcrèmes er zijn… hier vind je er al vast een stuk of 100. Zoveel vind je er niet bij Kruidvat. Laat het een goed begin zijn van een glanzende carrière als zonnebrandcrème-smeerder 🙂


Bizarre Banen – Artikelen en publicatie

De artikelen
Zonnebrandcreme-smeerder
Rouwclown
Bellenblazer
Twitter Jockey
Hofnar

De publicatie (PDF-file)
Bizarre Banen

Terug naar Panorama

0 comments