De Toilet-snorkel

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

De Toilet-snorkel
Amerikaans Patent uit 1982

‘Als het huis vol verstikkende rook staat is frisse lucht een levensredder’ aldus de uitvinder. ‘Die frisse lucht’, zo vervolgt hij, ‘is te vinden op het toilet’. ‘Deze dient dan wel te zijn uitgerust met een toilet-snorkel’.

Het slangachtige voorwerp wordt bij nood door de zwanenhals van de toiletpot de afvoerbuis ingewurmd. Blaas vervolgens met je laatste adem het naar binnen gelopen toiletwater uit de snorkel en inhaleer dan ‘frisse lucht’ uit de afvoerpijp …. ‘Frisse lucht’: ja, de uitvinder belooft het echt!

Dat het iedereen bespaard moge blijven; het huis staat vol rook, het is ‘snorkelen’ of stikken.

Hoe de uitvinder denkt te gaan verdienen aan zijn vinding is onduidelijk. De levensreddende flexibele buis lijkt verdacht veel op bij tuincentra en doe-het-zelf zaken verkrijgbare tuinslang. En al zou de toilet-snorkel worden uitgerust met een ‘rioollucht-verdrijvend’ filter, dan nog is succes verre van zeker. De toiletpot gaan gebruiken als beademingsapparaat vereist nu eenmaal een verregaande culturele omslag.

Snorkelaars die tijdens het snorkelen misselijk worden hoeven niet meer naar het toilet te hollen; ze zijn er al.Boeken over Uitvindingen

Welkom in een wereld waar niets te gek is, waar knotsgekke ideeën zomaar tot nuttige uitvindingen kunnen leiden. Een complete collectie boeken over uitvindingen die het leven zoals we dat leiden gevormd hebben vindt je hier.


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments