De Schreeuwbeker

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

De Schreeuwbeker
Amerikaans Patent uit 1989

AAAAAAAAAAAAAH !!!!!

Niets lucht zo op als een vanuit de tenen opgestuwde oerschreeuw. Alle frustraties in één keer eruit. Geen therapie is effectiever.

Inmiddels hebben alle zichzelf respecterende bedrijven een rokersruimte, maar een schreeuwschuur, ho maar. De getergde werknemer kan nergens stoom afblazen. Schreeuwen mag zelfs niet in de vrije natuur. Wie razend en tierend wordt betrapt door een boswachter komt, inclusief boete, nog gefrustreerder thuis. Er rust een taboe op schreeuwen; de moderne mens vindt het nu eenmaal niet beschaafd.

De op het eerste oog volstrekt nutteloze ‘schreeuwbeker’ toont zich bij nadere beschouwing echter even simpel als geniaal. Schreeuw alle ellende in stijl van je af zonder anderen te storen, waar en wanneer je maar wilt. Een luxe model is door de uitvinder bedacht met ingebouwde microfoon en volumemeter. Wie wordt schreeuwkampioen en wint de brulbokaal ?

De ondernemer die dit product in de markt gaat zetten heeft een top-artikel in handen. De ‘schreeuwbeker’ zal zonder twijfel een doorslaand succes worden op kinderfeestjes, bij schaaktoernooien en uitvaarten en in het parlement. Het gaat een onmisbaar attribuut worden in attachékoffers en bureaulades, in damestasjes en rugzakken. Weinig artikelen die zich kunnen verheugen in een breder afzetgebied.Boeken over Uitvindingen

Ja ja die uitvinders, die met hun bedenksels en hersenspinsels de wereld op zijn kop zetten… of alleen maar een glimlach op onze gezichten toverden. Hier een complete collectie boeken over alles wat met uitvinden te maken heeft.


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments