De Opblaasbare Vloerbedekking

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

Opblaasbare Vloerbedekking
Amerikaans Patent uit 1975

Geen ruimte verslindende logeerbedden en toch voldoende slaapplek. Laat je gasten verstelt staan als voor hun ogen het vloerkleed omtovert wordt in een comfortabel bed.

Een zacht behaard luchtbed slaapt beslist beter dan zo’n stroef plastikken model. Als bed zal het tapijt zeker slagen, maar slaagt het tapijt ook als tapijt? Opblaasbare vloerkleden hebben letterlijk een dubbele bodem; hoe gaat voorkomen worden dat onder- en bovenlaag bij betreding over elkaar heen schuiven en mensen uitglijden? En dan is er nog een struikelblok; ergens zal een ventiel in het tapijt moeten zitten. Het luchtige vloerkleed zal zijn toepassing eerder vinden in lachfilms dan in huiskamers.

Een ondernemer die wat in de uitvinding ziet kan het beste een opblaasbare berenhuid op de markt brengen. Menig koppel heeft een romantische avond voor een knapperend haardvuur met spierpijn moeten bekopen. De niet opblaasbare berenhuid leek zachter dan hij was.Boeken over Uitvindingen

Op zoek naar een verrassend boek? Klik hier zou ik zeggen en blader door boeken vol uitvindingen die het leven veranderden. Verbaas je over de wonderlijke gedachtekronkels en vreemde experimenten die daarvoor nodig waren.


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments