Op vakantie bij Bill Gates

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – Op vakantie bij de sterren
Gepubliceerd als ‘Lekker naar de Costa’

Op vakantie bij Bill Gates

Uitgerekend één van ’s werelds rijkste mensen let stevig op de kleintjes. Bill Gates, want over hem gaat het, verhuurt het buitenhuis op zijn privé-eiland Sleepy Cove Island namelijk voor het alleszins betaalbare bedrag van $135 per dag.

Een nieuw liefdadigheidsproject van de puissant rijke Microsoft-man? Welnee, het is gewoon niet meer waard! Bij Gates huur je geen luxe villa omzoomt door wuivende palmbomen, hagelwitte zandstranden en turquoise zee. Je zult het moeten doen met een internetloze back-to-the-basics blokhut op een steenkoud Canadees eiland.

Sluit even de ogen en stel je voor dat je in het harde muffe bed van de computermiljardair ligt te rillen onder mottige dekens. Het kan niet anders of filosofieën over de zin van rijkdom dringen zich aan je op. Mr. Microsoft verdiende zich suf aan computersofware en kreeg ons aan het internetten met de geniale slogan ‘where do you want to go today’; en zie in welke digi-loze hut hij zichzelf het liefste terugtrekt! Toch aardig dat jij met je gewone inkomen van hetzelfde kunt genieten.


Op vakantie bij de sterren – Artikelen en publicatie

De artikelen
Op vakantie bij Mick Jagger
Op vakantie bij Bill Gates
Op vakantie bij James Bond
Op vakantie bij Marlon Brando
Op vakantie bij Versace
Op vakantie bij Richard Branson
Op vakantie bij de Sjah van Perzië

De publicatie (PDF-file)
Op vakantie bij de sterren (Lekker naar de Costa)

Terug naar Panorama

0 comments