De Mechanische Moederhand

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

De Mechanische Moederhand
Amerikaans Patent uit 1971

Een 35 jaar oude uitvinding die nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Tweeverdieners hadden het druk en hebben het druk. Tel daarbij op de zorg voor een aandacht eisend kind en het is duidelijk dat men handen te kort komt.

De ‘mechanische moederhand’ neemt een deel van de ouderlijke taken over. Het aan de bedrand te bevestigen elektrisch aangedreven handvormig voorwerp ‘klopt’ de kleine met zachte klapjes in slaap.

Wat minder actueel is de uitvoering van het apparaat, het bezit geen enkele instellingsmogelijkheid; eenmaal aangezet blijft het de hele nacht meppen. Zoveel liefkozingen kan geen enkele baby aan. Ook de bewegelijke junior loopt zo zijn risico’s. Wat bij het inslapen nog gemoedelijke achterwerk-klapjes waren bezorgt de rondwentelde kleine verderop in de nacht wellicht oorvijgen.

Een hedendaagse moeder-machine zou ongetwijfeld geavanceerder over de slapende waken middels een computergestuurd baby-vriendelijk programma met variabele ‘slagkracht’. Of toch maar wat minder werken?Boeken over Uitvindingen

Bizarre ingevingen en aandoenlijk geploeter; welkom in de wondere wereld van de uitvinding waar de scheidslijn tussen succes en flop flinterdun is, waar bedenksels de wereld op zijn kop kunnen zetten… of enkel leiden tot een glimlach. Een wrede collectie boeken over uitvindingen vind je hier. Geniet!


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments