Mannen sterven uit

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – De Ramp

Mannen sterven uit

Van alle mega-rampen kan er natuurlijk maar één de allerergste zijn. We vallen maar gelijk met de deur in huis: de man sterft uit!

Dat zit zo; het chromosoom wat bepaald dat je man bent, het Y-chromosoom, dreigt te onder te gaan in een ‘battle of the sexes’ op biologisch niveau. Sperma bevat behalve voor voortplanting noodzakelijke zaadcellen ook stoffen die schadelijk zijn voor het vrouwelijke interieur.

Reden voor het vrouwelijke X-chromosomen om de mannelijke Y-chromosomen aan te vallen, hetgeen ze met steeds meer succes doen. De eerste gevolgen zijn al zichtbaar; wereldwijd worden er veel meer vrouwen geboren dan mannen. Een trend die naar verwachting snel door zal zetten.

‘Maar dat is fantastisch’ zul je zeggen: ‘iedere man zijn eigen harem, elke nacht wilde orgieën met dozijnen begeerlijke vrouwen!’

Of die natte droom der manheid wel zo leuk gaat worden valt nog te bezien. De man wacht namelijk hetzelfde lot als elke bedreigde diersoort; achter de tralies in de dierentuin. Daar is hij proefkonijn in een vrouwenwereld. Tegen elke prijs zal voorkomen worden dat zijn kostbare kwakje verloren gaat. Niks geen gangbangs en supertrio’s dus; dat zou maar verspilling van voortplantingssappen zijn. Nee, de overgebleven mannen komen droog te staan en worden poli-klinisch van hun erfelijke materiaal verlost. En dan nog dit; met wie kun je als eenzame man nog over vrouwen, voetbal en auto´s praten? En bestaat Panorama nog wel om over dat soort onderwerpen te lezen?


De Ramp – Artikelen en publicatie

De artikelen
Mannen sterven uit
Voltreffer op de Maan
Mega-tsjunami’s
De Kuiper Belt
> Alles valt uit elkaar (een niet eerder gepubliceerde toegift: voor online lezers only)

De publicatie (PDF-file)
De Ramp

Terug naar Panorama

0 comments