De Kerstman-detector

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

De Kerstman-detector
Amerikaans Patent uit 1994

Hoe bederf je je eigen markt nog voor je hem veroverd hebt? Door een Kerst-sok op de markt te brengen die alarm slaat als er iets in wordt gestopt.

Geen kerstman die er ook maar over peinst een kado te geven wat hem verraadt. Het commerciële succes van de Kerstman Detector moet dan ook net zo groot worden geacht als dat van een dievenalarm wat zichzelf bij inbraak uitschakelt.

Ook een tweede gebruiksmogelijkheid van de Kerstman Detector zal de marktkansen niet vergroten; Sinterklaas kan er ook mee gedetecteerd worden. En die houdt daar ook al niet van.

Sta echter niet te kijken van een onverwacht succesvolle Kerstman-detector. Uitvindingen mogen, nee, moeten iets merkwaardigs hebben. Rutherford B. Hayes, de 19 de president van de Verenigde Staten reageerde in 1876 als volgt op de pas uitgevonden telefoon: “Een verbluffende uitvinding, maar wie zal hem gaan gebruiken?”

U mag op uw beurt over ruim een eeuw de auteur van dit stukje uitlachen om zijn kortzichtigheid als de Kerstman-detector dan een groot succes is.Boeken over Uitvindingen

Producten die we voor vanzelfsprekend houden hebben soms een lange en verbazingwekkende historie vol vreemde en bizarre ontwikkelingen. Je bekijkt de wereld om je heen toch net wat anders als je weet hoe een en ander tot stand is gekomen. Kortom, laat je verassen met dit boek.


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments