Het Hondenspeeltje

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

Het Hondenspeeltje
Amerikaans Patent uit 2002

Een voorwerp wat te gebruiken is als speeltje voor een huisdier, bijvoorbeeld een hond. Deze kan het pakken, ronddragen en er op kauwen. Het betreffende voorwerp is uitgerust om te drijven, mogelijk gemaakt door een materiaal toe te passen wat lichter is dan water; bijvoorbeeld hout. Het voorwerp kan een camouflage-kleurstelling hebben

Dit zijn geen notities van God die al scheppend zijn gedachten laat gaan over de materiaalkeuze, eigenschappen en gebruiksmogelijkheden van een boomtak. Nee, dit is patent-poëzie. Hier wordt een serieuze uitvinding beschreven!

Waarom zoveel tijd, moeite en geld geïnvesteerd in de uitvinding van ‘een boomtak’? Het antwoord moet liggen in het economische gegeven ‘schaarste’. Een dorpshond zit ruim in de takken, maar menige stadshond krijg in zijn leven niet of nauwelijks de kans de tanden te zetten in een echte boomtak. Daar liggen dus commerciële kansen.

De uitvinder doet De Schepper nog een paar suggesties aan de hand; de boomtak zou uitgevoerd kunnen worden in fluorescerende kleuren en/of gemaakt worden van eetbaar materiaal. Onze Lieve Heer is daar tot dusverre niet op ingegaan.Boeken over Uitvindingen

Eureka! Een idee borrelt soms spontaan op. Maar dan moet het echte werk nog beginnen. Hoe maak je een goed idee tot een succes, en zit er wel iemand op te wachten? Als je je wilt verwonderen over het menselijk vernuft of een kansje wenst te wagen op onsterfelijkheid dat is een goed boek over uitvindingen een absolute must.


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments