Extreemstrijken

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – Alle 13 echte Mannensporten

Extreemstrijken

Wie heeft – de zenders langszappend – nooit een tijdje verbaasd zitten kijken naar een sport waarbij een soort fluitketel over het ijs wordt geschoven voorafgegaan door mannetjes die ijverig met bezems aan de slag zijn. Dat is Curling.

Extreemstrijken is ook zo’n geval. Bij deze sport troef je je tegenstanders af door je overhemd te strijken op onmogelijke of gevaarlijke plaatsen. En niets is de strijkers te dol om dat te bereiken. Wat te denken van de avontuurlijke sporter die een touw spande tussen twee bergtoppen en bungelend boven de afgrond zijn hemd streek. Of de waterskiër die dat deed terwijl hij over het water scheerde.

Bijkomende moeilijkheid is dat het meegebrachte overhemd ook nog netjes in de plooi moet worden afgeleverd. De deelnemers dienen dus voor een echt werkende strijkbout te zorgen. Een stukje installatietechniek behoort dus ook tot de vaardigheden van de extreemstrijker. Echte mannen, echt strijken!

Interessant aan deze avontuurlijke mannensport is dat er een traditioneel vrouwelijk tintje aan zit, het strijken. Zij het dat dat een element uit de oude doos is. Net als bij Chess Boxing ofwel Schaakboksen wordt de kick in een combinatie van uitersten gezocht. Leve de Homo Universalis, de veelzijdige mens.

Extreem Strijken is een serieuze sport met een organisatie, een website, en kampioenschappen met deelnemers uit Engeland, Kroatië, Duitsland, Chili, Oostenrijk en Australië. De sport levert prachtige foto´s op; je moet natuurlijk wel wat kunnen laten zien als je thuis komt na een hachelijk strijkavontuur.Alle 13 echte mannensporten – Artikelen

De artikelen zoals geschreven
Punkin Chunkin, Pompoenslingeren
Human Catapult
Shrovetide Footbal, Oer-Rugby
Redneck Games
Cheese Rolling, Kaasrollen
Chess Boxing, Schaakboksen
Wife Carrying, Vrouwensjouwen
Mooning
Tough Guy Competition
Man versus Horse
Extreem Strijken
Slootsnorkelen, Drekrees
Kiikingi, Extreem Schommelen

Zes extreem gevaarlijke sporten voor Mannetjesputters – Publicatie

De artikelen zoals publicatie (PDF-file)
Zes extreem gevaarlijke sporten voor Mannetjesputters

Terug naar Panorama

0 comments