Explosief Golfen

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Nrc.next – De Uitvinding (teksten & tekeningen)

Explosief Golfen
Amerikaans Patent uit 1979

Hoe een simpele innovatie van de golfclub de sport van zijn suffe imago kan bevrijden. Het verschil met ‘normale’ clubs is dat voorafgaande aan het gebruik van dit slagijzer een explosieve lading dient te worden aangebracht.

Haal dan uit zoals gebruikelijk en probeer het balletje te raken met het op het dikke gedeelte van de stok gemonteerde slaghoedje. In één klap naar hole 18 of de vergetelheid. Vergeet niet uw trouwe met explosieven sjouwende caddy vooraf in een harnas te hijsen en een ruime voorraad balletjes mee te nemen.

Gaat deze wapenstok er ooit komen dan zal zijn gebruik beperkt blijven tot de lange klappen. Putten wordt niets met explosieven, dat blijft ouderwets handwerk. Kleiduivenschieten behoort daarentegen weer wel tot de mogelijkheden.

Ondanks zijn bejaarden-imago schijnt golf ook de favoriete sport te zijn van de ranzigste rockartiesten. Zou dit de beoogde doelgroep zijn voor deze golfclub?Boeken over Uitvindingen

Welkom in de wereld van vreemde bedenksels en experimenten, van uitvindingen die volkomen nutteloos leken totdat ze ons leven gingen beheersen… of ons enkel deden glimlachen. Voor een fijne collectie boeken over uitvinden kun je hier terecht.


De Uitvinding – Artikelen

De Schreeuwbeker
De Liefdesstoel
De Toilet-snorkel
De Gemotoriseerde Skippy Stick
De Mechanische Moederhand
De Opblaasbare Vloerbedekking
Explosief Golfen
Save As
De Kerstman-detector
Het Hondenspeeltje

Terug naar Nrc.next

0 comments