Bellenblazer

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – Bizarre Banen

Bellenblazer

We hebben het allemaal gedaan; bellenblazen. En niet alleen als kind. Ook als volwassene heb je het vast wel eens gedaan, al was het maar om het aan een kind te leren. Op zo’n moment wel eens gedacht een fantastisch beroep in handen te hebben?

Waarschijnlijk niet, anders was je wel bellenblazer geworden. Dat is namelijk leuker dan tussen ochtend- en avondspits iets met formulieren moeten doen in een grauwe kantoorkolos. Dat vond Sam Heath nou ook. En dus oefende hij net zo lang tot hij meterslange bellen kon blazen, vierkante bellen, ultraviolette bellen, brandende bellen, bellen in bellen in bellen, en nog veel meer.

Met die nieuw verworven kunsten ging hij als Samsam The Bubble Man het podium op. Dat heeft hij inmiddels gedaan op familiefeestjes, bij bedrijfsuitjes, voor tv-shows en tijdens rockconcerten. Je vindt Sam ook terug in het Guinness Book of Records met een zeepbel om vijftig mensen heen.

Nieuwelingen die zich willen bekwamen in de bellenblaaskunst, ofwel Bubbleology, kunnen op Bubble Consultancy bij Sam. Dat klinkt een beetje naar kantoorwerk, maar is het beslist niet. Sam heeft het niet zo op kantoren.Bizarre Banen – Artikelen en publicatie

De artikelen
Zonnebrandcreme-smeerder
Rouwclown
Bellenblazer
Twitter Jockey
Hofnar

De publicatie (PDF-file)
Bizarre Banen

Terug naar Panorama

0 comments