Andere IJspret 1

Gepubliceerde artikelen

Nrc.next | De Groene Amsterdammer | De Standaard (B) | AD | Panorama | Pitch

Panorama – Andere IJspret

Zipline

Het kabelbaantje in de speeltuin heeft een grote broer gekregen die Zipline heet. Met snelheden van soms ver boven de 100 kilometer per uur suis je naar beneden. Aan een Canadese Zipline hebben de deelnemers zelfs een remparachute nodig om weer enigszins fatsoenlijk tot stilstand te komen. Ideetje voor adrenaline-junks.


Skilift speed-daten

Als speed-daten op land je goed bevallen is, doe het dan nog eens dunnetjes over in een skilift. Speed-daten heeft namelijk ook zijn weg naar de sneeuw gevonden. Wat op Valentijnsdag in 2009 in het Franse ski-resort met de prachtige naam ‘Arc 1950’ als experiment begon, heeft wegens groot succes navolging gekregen in stoeltjesliften elders.


Snow Zorbing

Zorbing, het van een helling afstuiteren in een grote plastic bal, is van oorsprong geen wintersport. Maar wat van een groene heuvel afrolt, raast net zo goed naar beneden van een witte helling. En dus is er nu ook snow-zorbing. Onnodig te vermelden dat je voor deze sportieve bezigheid een sterke maag dient te hebben.


Ice Sumo

Het Mongoolse Happy Ice Sumo is uitgegroeid tot een heuse sport waaraan beroemdheden uit de Japanse Sumo competitie deelnemen. De Open Mongoolse IJs Sumo Kampioenschappen worden elk jaar in februari georganiseerd op het bevroren Khövsgöl meer in Noord Mongolië. Tijdens de ijsfeesten worden ook sporten beoefend als touwtrekken op ijs en ijsracen met oude Russische jeeps. Oh ja, bij het IJs Sumo hoeft je niet met de billen bloot, er wordt gekleed geworsteld.


Andere IJspret – Artikelen en publicatie

De artikelen
Zipeline, Skilift speed-daten, Snow-zorbing, Ice Sumo
Watersliding, Trikke Skki, Vatspringen, Harness Racing
Kamelen IJsrace, IJs-golfen, Snow-rafting, Skibock

De publicatie (PDF-file)
Andere IJspret


Terug naar Panorama

0 comments